10 mrt

Autism Immersed eerste fase

We zijn in december gestart met de research voor ons project “Autism Immersed” met een startfinanciering van de Stimuleringsfonds van creatieven. Wat voor ons belangrijk was om te onderzoeken was of we echt contact konden maken met de jongeren met Autisme op de speciale school Bleichrodt. Op een manier dat ze hun echte verhalen met ons zouden delen zodat we een inventarisatie konden doen van anekdotes. Vervolgens zijn we gaan kijken of we de mogelijkheden zagen om de anekdotes in VR te verfilmen op een vernieuwende manier.

muziekles AutismImmersed

Meer dan 40 jongeren hebben zich aangemeld om mee te werken en we hebben al veel anekdotes meegekregen in deze eerste fase. Hier is een grove opzet uit voortgekomen met scenario ideeën voor het verfilmen in VR rekening houdend met de nieuwe vormentaal en ruimtelijke dramaturgie die het filmen voor VR met zich meebrengt. Het was een succesvolle eerste fase die ons op het spoor heeft gezet van interactie en het willen laten zien van diversiteit van autisme. We hebben vervolg financiering aangevraagd en zijn nog op zoek naar mogelijkheden.

Voor nu vast: heel erg bedankt voor alle medewerking leerlingen, docenten en zorgteam van Bleichrodt! We gaan verder aan de slag!

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Share this...